CV-Ketel, Uitgelicht, Verwarmingstechniek

De voordelen van een nieuwe cv-ketel

De aanschaf en installatie van een nieuwe cv-ketel is gelukkig pas nodig als de oude cv-ketel het niet goed meer doet. Veel mensen laten hun cv-ketel vervangen ongeacht hoe de oude ketel werkt, dit komt omdat er veel voordelen zijn verbonden aan nieuwe cv-ketels. Benieuwd welke dat zijn? In dit artikel leggen we de voordelen van een nieuwe cv-ketel uit.

Een beter energielabel

Sinds 2015 is het verplicht dat elk huis, dus zowel huur- als koopwoningen, een energielabel hebben. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Een ander mooi voordeel van een energiezuinig huis is dat je vaak ook een stuk minder kwijt bent aan elektriciteits- en stroomkosten.

Nieuwe cv-ketels verwarmen het huis vaak een stuk sneller. Daarnaast kan je ook sneller genieten van een warme douche, waarmee je ook weer bespaart op de kosten van water.

Waarde van het huis verhogen

Dit gaat hand in hand met het energielabel: een nieuwe cv-ketel verhoogt de waarde van het huis. Vaak is een beter energielabel een grote reden voor de aanschaf of huur van een huis. We zijn tegenwoordig meer bezig met milieuvriendelijkheid en een nieuwe cv-ketel draagt daar zeker aan bij.

Bovendien is een nieuwe cv-ketel ook een stuk indrukwekkender voor het huis. De nieuwste ketels zijn efficiënter dan ooit en zijn soms zelfs te bedienen met een smartphone. Dit soort functies zijn zeer aantrekkelijk en kunnen de waarde van het huis verhogen.

Besparen op de kosten

We hebben het al kort besproken, maar nieuwe cv-ketels zorgen voor een flinke besparing. Veel huizen in Nederland zijn uitgerust met een verouderde cv-ketel. Deze zijn vaak duur in zowel onderhoud als de opwarming van water en het huis.

Nieuwe cv-ketels zijn vaak een stuk zuiniger. Ze maken gebruik van nieuwe technologieën en onderdelen die ervoor zorgen dat de cv-ketel beter werkt. Dit betekent vaak ook dat je minder onderhoud aan de cv-ketel moet plegen.

Wist je trouwens dat het inhuren van een specialist helemaal niet veel hoeft te kosten? Je vindt snel en eenvoudig een verwarmingsmonteur op vanvlietverwarming.nl. Op deze website lees je alles over cv-ketels, verwarming en radiatoren.

De nieuwste technologieën en onderdelen

De nieuwe cv-ketels maken dus gebruik van moderne technologie en onderdelen. Zo zijn er cv-ketels die zowel gas als elektriciteit regelen voor het huis. Huis-automatisering wordt ook steeds populairder. Sommige cv-ketels kan je besturen met je smartphone, zo kan je bijvoorbeeld de waterdruk lager zetten of een melding krijgen wanneer er iets aan de hand is met een ketel.

Kijk maar eens naar je oude cv-ketel. De kans is groot dat het gaat om een grote bak, met een schermpje en drie knoppen. Alhoewel deze misschien nu nog werkt, is het niet erg optimaal. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is vaak angstaanjagend gezien de prijzen, maar de besparing die het oplevert zorgt ervoor dat je de cv-ketel binnen een paar jaar terug verdiend hebt.