Badkamer, Uitgelicht

Een badkamer verbouwen met een klein budget: 5 tips

Met een paar veranderingen kun je ook met een klein budget al een nieuwe uitstraling van je badkamer creëren. In dit artikel krijg je 5 tips die ervoor zorgen dat je weer even vol van je badkamer kan genieten met een paar minimale aanpassingen.

Planten voor een betere luchtkwaliteit

Planten in een badkamer, waarom eigenlijk ook niet? Planten zorgen voor een goede luchtkwaliteit doordat ze de vochtige lucht zuiveren en ervoor zorgen dat bacteriën geen kans krijgen. Daarnaast zorgt de hoge vochtigheid van een badkamer ervoor dat planten een frisse geur verspreiden, alsof je een serre vol planten binnenloopt. Er zijn genoeg planten die prima in de badkamer kunnen vertoeven. Denk aan varens, een mooie orchidee of een Aloë Vera.

Accessoires op elkaar aansluiten

Creëer een oase van rust in je badkamer door de accessoires op elkaar aan te laten sluiten. Trends van dit moment zijn zwarte accessoires of om de natuur in je badkamer terug te laten komen door het gebruik van houten materialen. Probeer ook zoveel mogelijk verzorgingsproducten en andere artikelen op te ruimen buiten het zicht, dit zorgt voor een opgeruimde en frisse aanblik.

Handdoeken voor een luxe gevoel

Voor een klein bedrag is het al mogelijk om een nieuwe set handdoeken aan te schaffen waarmee je een nieuwe look aan je badkamer geeft. Wanneer je kiest voor sets in meerdere kleuren kun je ook nog eens blijven afwisselen! Kies er ook eens voor om ze opgerold in het zicht te leggen, zo ga je voor het echte hotel gevoel in je badkamer en transformeer je het tot je eigen wellness.

Tegelverf voor een frisse nieuwe kleur

Ben je de kleur van je tegels zat maar wil je niet meteen investeren in nieuwe tegels, kijk dan eens naar tegelverf. Tegelverf is beschikbaar in vele kleuren en uitermate geschikt voor de vochtige badkamer. Het alleen houden bij het opnieuw verven van één muur kan al zorgen voor een frisse nieuwe aanblik van je badkamer.

Verwissel de knopjes van je meubels

Geef je badkamer meubel een nieuw leven door de knoppen van het meubel te vervangen. Ga van een rechte knop naar een sierlijke knop en geef je badmeubel een compleet nieuwe uitstraling mee.
Met deze 5 tips is het al goed mogelijk om een compleet nieuwe uitstraling aan je badkamer te geven. Is het toch eens tijd voor een gehele renovatie? Laat je badkamer verbouwen door een specialist van badkamer-gids.nl.