Zonnepanelen Sint Oedenrode

Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Ze bieden veel voordelen, het is dan ook niet gek dat ze steeds vaker worden geïnstalleerd. Zonnepanelen zijn een milieubewuste manier van energie opwekken. Zonnepanelen laten installeren?

Start gratis offerteaanvraag!

Je komt in contact met verschillende zonnepanelen installateurs in Sint Oedenrode. Kies zelf de vakman die past bij je wensen.

Hieronder bespreken we wat zonnepanelen precies zijn, welke voordelen ze bieden en de prijs van zonnepanelen.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn panelen die de straling van de zon omzetten in bruikbare energie. Zonnepanelen werken samen met een omvormer, die ervoor zorgen dat de elektriciteit in huis gebruikt kan worden of worden teruggeleverd. Het zonlicht straalt op een zonnecel, hierdoor ontstaat er elektrische spanning. Deze spanning wordt opgevangen en opgestuurd naar de omvormer. Dit wordt vervolgens gestuurd naar de meterkast.

Wat levert het op?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft het rendement invloed, de grootte van de accu, maar ook de hoeveelheid zonnepanelen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de ligging van de zon.

Het plaatsen van zonnepanelen in Sint Oedenrode laat je het beste doen door een installateur. Het is namelijk een ingewikkelde en tijdrovende klus. Zorg ervoor dat het goed wordt gedaan, dan kan je er namelijk ook het beste uit halen. Vergelijk gratis offertes!

zonnepanelen Sint Oedenrode

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen brengen een aantal leuke voordelen met zich mee:

 • Je bespaart een hoop op elektriciteitskosten. Het is een initiële investering, maar levert je uiteindelijk veel op.
 • Het is goed voor het milieu. Je draagt bij aan een gezonde wereld.
 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis. Niet alleen is het aantrekkelijk dat er al zonnepanelen gelegd zijn, maar krijg je ook een beter energielabel.
 • Het is goedkoper dan je denkt! Veel mensen schrikken van de kosten van zonnepanelen, maar realiseren niet dat je dit vaak al binnen acht tot negen jaar hebt terugverdiend.

Zonnepanelen laten installeren?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken!

Vergelijk gratis offertes!

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het soort zonnepaneel, maar ook de installateur. Gemiddeld kost één zonnepaneel tussen de €300,- en €400,-. Dit is dan wel zonder installatiekosten.

Hoeveel kost het laten installeren van zonnepanelen in Sint Oedenrode?

Stel je woont in een huishouden van twee personen. Dan gebruik je ongeveer 2.860 kWh per jaar. Hiervoor heb je 12 zonnepanelen nodig, die 3.365 wattpiek opbrengen. Hiermee bespaar je €745,- per jaar. De kosten hiervan zijn €6.000,-, dit is dan inclusief installatie en btw.

Voor een huishouden van vier personen moet je rekenen op 16 zonnepanelen om goed te besparen. Dit kost gemiddeld €8.000,-. Hiermee bespaar je rond de €994,- per jaar.

In de onderstaande tabel kan je deze informatie rustig doorlezen. Wil je liever meteen weten hoeveel het je gaat kosten? Ontvang gratis offertes!

Kosten zonnepanelen [jaartal]

Aantal personen in het huishouden Gemiddeld energieverbruik per jaar in kWh Benodigde wattpiek Aantal panelen Gemiddelde prijs* Besparing per jaar
1 1.825 2.147 8 €4.000,- €497,-
2 2.860 3.365 12 €6.000,- €745,-
3 3.400 4.000 14 €7.000,- €896,-
4 3.930 4.624 16 €8.000,- €994,-
5 4.180 4.918 17 €8.500,- €1.056,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie. Vraag gratis offertes aan voor een specifiekere prijsindicatie.

Wat kost de installatie van zonnepanelen?

De kosten van de installatie zijn afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die worden geplaatst. Voor drie tot zes zonnepanelen betaal je ongeveer €500,-. Voor 41 tot 50 zonnepanelen betaal je €2.500,- aan installatiekosten.

Prijs dakdekker per uur [jaartal]

€500,- tot €2.500,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven van zonnepanelen installateurs uit de regio.

Laag
€500,-

3 tot 6 zonnepanelen

Hoog
€2.500,-

41 tot 50 zonnepanelen

Gratis offertes vergelijken!

Wat is de terugverdientijd met zonnepanelen?

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je laat installeren.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Gemiddeld verdienen mensen de kosten van zonnepanelen terug binnen acht tot negen jaar. Ze laten hierbij de juiste hoeveelheid panelen installeren om hun besparing zo optimaal mogelijk te maken. Zo laat het gemiddelde huishouden van één persoon acht zonnepanelen plaatsen. Dit kost ongeveer €4.000,- en levert €497,- per jaar op. Dan heb je de zonnepanelen binnen negen jaar terugverdiend.

 • Huishouden van één persoon
 • 1.825 energieverbruik in kWh
 • 2.147 benodigde wattpiek
 • 8 zonnepanelen nodig
 • €497,- besparing per jaar
 • Offertes vergelijken
 • Huishouden van drie personen
 • 3.400 energieverbruik in kWh
 • 4.000 benodigde wattpiek
 • 14 zonnepanelen nodig
 • €896,- besparing per jaar
 • Offertes ontvangen
 • Huishouden van vijf personen
 • 4.180 energieverbruik in kWh
 • 4.918 benodigde wattpiek
 • 17 zonnepanelen nodig
 • €1056,- besparing per jaar
 • Offertes aanvragen

*Let op: dit zijn gemiddelden. Het aantal benodigde zonnepanelen verschilt per huishouden.

Wat bepaalt de prijs van zonnepanelen laten installeren?

De kosten van zonnepanelen in Sint Oedenrode zijn afhankelijk van een aantal factoren:

zonnepanelen plaatsen Sint Oedenrode

Het soort zonnepanelen

Je hebt uiteraard de keuze uit verschillende zonnepanelen. Elk heeft een eigen voordeel. De drie bekende opties zijn polykristallijne, monokristallijne en dunne film zonnepanelen.

Dunne film zonnepanelen zijn klein en hebben de laagste opbrengst. Ze zijn daarbij wel de goedkoopste optie, hierdoor kan je er meer kwijt op één dak. Polykristallijne zijn vaak wat groter en te herkennen aan een blauwe gloed. Deze levert iets meer op dan dunne film zonnepanelen. Als laatst zijn er monokristallijne zonnepanelen. Deze hebben een zeer hoog rendement en kunnen op vrijwel alle daken worden geplaatst.

Het aantal zonnepanelen

Uiteraard is het aantal zonnepanelen dat je laat installeren ook een grote invloed op de kosten. Een zonnepaneel, inclusief plaatsen en btw, is gemiddeld €500,-. Dit is uiteraard een gemiddelde, het is namelijk afhankelijk van het soort zonnepaneel. Bovendien kan je vaak een korting krijgen als je meerdere zonnepanelen in één keer laat plaatsen.

De installateur

De installateur rekent natuurlijk ook een prijs voor de installatie. Soms is dit een uurtarief en soms is dit een vast tarief per zonnepaneel. Bespreek met de installateur hoe hij zijn kosten berekend, dan kan je kijken of je het eens bent met de prijs.

Gemiddeld ben je €500,- aan installatiekosten kwijt bij drie tot zes panelen.

De omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte stroom van de zonnepanelen in Sint Oedenrode wordt omgezet naar bruikbare energie voor het huis. Net als bij zonnepanelen heb je meerdere opties.

Zo heb je de string omvormer. Deze plaats je wanneer er weinig tot geen schaduw valt op de zonnepanelen. Een micro omvormer wordt niet in huis geplaatst, maar zit achter de zonnepanelen. Een power optimizer bestaat uit twee omvormers, één in het huis en één in de zonnepanelen, deze zorgen ervoor dat de zonnepanelen tijdelijk worden uitgeschakeld wanneer er schaduw opvalt.

Besparen met zonnepanelen?

Kom in contact met een installatiebedrijf en bespaar op de energiekosten!

Ontvang gratis offertes!

Besparen op zonnepanelen in Sint Oedenrode? Zo doe je dat!

Je bespaart al een hoop door zonnepanelen te laten installeren, maar wist je dat je ook kan besparen op de installatie? Zo doe je dat:

 • Vind een vakman in de buurt! Zo bespaar je flink op voorrijkosten. Zonnepanelen laten installeren kan veel dagen in beslag nemen, dus door de prijs van voorrijkosten zo laag mogelijk te houden kan je mooi besparen.
 • Bereid zelf het één en ander voor. Zorg bijvoorbeeld dat de specialist makkelijk bij de meter kast kan en het dak op kan komen.
 • Vergelijk offertes, je kiest dan zelf de installateur met het beste aanbod.
 • Kijk of je recht heb op subsidies.
Zonnepanelen in Eindhoven
Zonnepanelen plaatsen in Tilburg
Zonnepanelen installateur in Breda
Monokristallijne zonnepanelen in Den Bosch
Zonnepanelen in Helmond
Polykristallijne panelen in Roosendaal
Installatie zonnepanelen in Bergen op Zoom
Plaatsen zonnepanelen in Oss

Zijn er subsidies voor zonnepanelen?

Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten installeren van zonnepanelen. Sommige gemeentes kiezen er wel voor om subsidies aan te bieden. Dit kan je bekijken op verbeterjehuis.nl.

>Tip: wanneer je een zonneboiler laat plaatsen, in combinatie met zonnepanelen, heb je wel recht op een landelijke subsidie. Dit is helaas niet mogelijk voor nieuwbouw.

zonnepanelen kosten

Besparen op zonnepanelen? Gratis offertes vergelijken!

Geïnteresseerd in zonnepanelen? Dat is niet gek, het is namelijk een energiebesparende en milieubewuste manier om bruikbare stroom op te wekken voor het huis. Hiermee kan je flink besparen op de kosten én draag je bij aan een betere wereld. Benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen kom je in contact met zonnepanelen installateurs in Sint Oedenrode. Zij geven je een concreet aanbod, dan kan je zelf beslissen of je de stap wilt nemen zonder verplichtingen.

Gratis offertes vergelijken!